Randers Musikskole deltager i Børnekulturfestivalen 2017

Med Børnekulturfestival sættes kunst og kreativitet på skoleskemaet. Projektet har til formål at bruge kunst og kultur som igangsætter i forhold til implementeringen af den nye skolereform, og drage nytte af børnenes naturlige lyst til leg og kreativitet. Børnene vil møde professionelle kunstnere inden for teater, musik, billedkunst og litteratur – men de vil også opleve sig selv som udøvende kunstnere.

27. juni 2016 - Oprettet af Martin Møller

Børnekulturfestival – kultur for, med og af børn

Som optakt til Spektakel Festivalen i 2017 afvikles der i skoleåret 2016/17 en ”Kultur på Tur”, hvor børnene på folkeskolerne møder professionelle kunstnere i et undervisningsforløb, der skal udmønte sig i kunstneriske værker indenfor teater, musik, billedkunst og litteratur. De professionelle kunstnere vil undervise børnene i teknikker, metoder og processer, og sammen vil de producere forestillinger, koncerter, udstillinger med mere. Resultatet af møderne mellem børnene og de professionelle kunstnere vil udmunde i den store Spektakel Festival i 2017, hvor børnenes værker vises side om side med professionelle værker.

Lokalt er Børnekulturfestivalen et samarbejde mellem Randers Egnsteater, Randers Kommune, Randers Eventsekretariat, Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek, Randers Kammerorkester og Randers Musikskole.